DIS-Norge
 
  English Norsk  

Diverse

Her finner du en beskrivelse av hvordan du får tilbake "Klassisk" kildeinformasjon i DA's nye løsning for skannede kirkebøker.


Her finner du en artikkel (PDF) fra Trønder-Avisa 18/1-2014 om slektsforskning og DIS-Nord-Trøndelag.


Vil du ha slektsbasen din tilgjengelig og kunne vise den på (Androidbasert) nettbrett eller smarttelefon? Det er mange "app'er" på Google Play som kan gjøre dette, dog leser de fleste ikke GedCom, men fordrer at du må innstallere et program på PC'n også for å konvertere GedCom-filen til et format app'en forstår.

FamilyGTG (free) er gratis og leser GedCom direkte. Overfør en GedCom-utgave av slektsbasen din til brettet/telefonen, og innstaller FamilyGTG (free). App'en finner selv slektsfilen, og er klar til bruk. NB! Appen er en såkalt "viewer", beregnet på å vise dataene, og er ikke et fullverdig slektsprogram.

Vil du se på flere varianter av slektprogrammer til brettet/telefonen, kan du skrive gedcom eller genealogy i søkefeltet på Google Play.


Her kan du gratis laste ned IrfanView, et svært brukervennlig program for å vising og enkel redigering av bilder. Glimrende for å rette opp (rotere), endre størrelse, beskjære, fjerne flekker og legge på tekst på dine scannede bilder. Engelsk, dansk og svensk språkdrakt.


Her kan du gratis laste ned nyeste utgave av LibreOffice på norsk.

Pakken inneholder LibreOffices versjoner av Excel, Word, Powerpoint, Access mm. Takler helt fint alle Microsofts dokumentformater for nevnte programmer.

Les omtale på DinSide her.


Her kan du gratis laste ned nyeste utgave av Kingsoft Office. Engelsk språk.

Pakken inneholder Kingsofts utgave av Excel, Word og Powerpoint. Svært kompatibel med Microsofts Office-pakke. Endrer og lagrer både doc, docx, xls, xlsx, ppt og pptx, i tillegg til pdf.

Les omtale på DinSide her.


 Vil du skrive med gotisk trykkskrift på PC'n? Eller gotisk handskrift? Hva med runer, både de eldre og de yngre?

Her kan du hente en pakket fil; Fonter.zip, med en utgave av hver av disse. Filen inneholder 4 fonter:

  • Manu Gothica 19.ttf:  Gotisk handskrift
  • Fraktur BT.ttf:  Gotisk trykkskrift
  • Gullhornet.ttf:  Den eldre runerekka
  • Gullskoen.ttf:  Den yngre runerekka

Lagre filen Fonter.zip på PC'n og åpne den med dertil egnet pakkeprogram (f.eks. WinZip). Kopier de fire ttf-filene (ikke zip-fila) over i mappen C:\WINDOWS\Fonts på PC'n. Når du nå starter opp et Office-program (som Word), vil du finne igjen og kunne velge de fire nye fontene i listen over skrifttyper.


Her er hva Datatilsynet sier om slektsforskning og personvern.


Her kan du laste ned eldre utgaver av medlemsbladet Slekt og Data.


Her kan du lese om samarbeid mellom N-T Historielag og DIS-NT.